Spelen met Licht

De natuur als inspiratiebron. Iedere dag, als ik buiten ben, verwonder ik me. Over hoe het licht speelt met de wolken, tussen de bomen door piept, vorm geeft aan alles.

Licht of het ontbreken ervan zorgt steeds voor verassingen, ook als je de omgeving al heel goed denkt te kennen. Helder zonlicht, het late avond licht, strijklicht, diffuus licht. Het is geen nieuw gegeven, maar het boeit me iedere dag weer.

Dit licht vangen en vorm geven is de uitdaging.

De resultaten ervan kun je zien onder het kopje “Spelen met licht”

Het late licht in Saint Antoine

Goudse keramiekdagen 2020

21 en 22 mei

Dans en Balans, het thema van dit jaar. Keramiek laten dansen en balanceren.

Mijn keramiekvrienden van de werkplaats bij Joop Cock zeiden direct: “dat thema past bij jouw werk! Eitje! “. Ik maak vaak vaas-achtige vormen, op pootjes, die aan mensen of dieren doen denken en soms lijken te dansen. Een eitje is het zeker niet. Het is een zoektocht. Maar wat is kunst zonder dat er een zoektocht aan vooraf gaat? Het eerste beeld wat ik er bij had was de paringsdans van de fuut. Ik woon aan de Rotte en ieder voorjaar hoop ik een paar te spotten die elkaar in het water aan het verleiden is. Eén keer heb ik gezien hoe ze recht tegenover elkaar, borst aan borst in het water stonden, elkaar spiegelden met de bewegingen van hun hoofd, zich onder water terugtrokken, ieder 25 meter een andere kant opzwommen en, als een wonder, weer terug kwamen op het zelfde plekje om als een tweevoudige torpedo uit het water omhoog te schieten. Heb je het wel eens gezien? Het is fascinerend! Futen hebben een prachtige vorm en kleuren die in keramiek ook goed uit te drukken zijn. Dus… aan het werk!

Eén reactie op “Spelen met Licht”

  1. Mooie kleuren. Natuurlijk liggen de koeien in mijn straatje. En de vazen en potten die met elkaar spelen .De vazen op pootjes doen me erg denken aan een mannelijk strijd Voor mij je altijd de beste xxxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: